5 days ago

TopJobs by Jolanda

|WEEKEND-INSPIRATIE|

Jawel het is januari...nog steeds ja! En #BlueMonday loert om de hoek...

Als je bij veel mensen luistert, inclusief mijzelf ik geef het toe, het is inderdaad toch wel een hele lange saaie maand.
Dan te bedenken dat je in december nog ondergedompeld werd door de feestjes en partijen, versieringen en kadootjes! Hoe gezellig was dat en hoe keek je ook uit naar dat alles weer 'normaal' was. Want phoeee hé we werden er ook wel weer een beetje zat van...toch? 'Gelukkig' is er dan zo'n dag waarop je dus nationaal mag zeuren, gezellig met z'n allen dus...we noemen het #BlueMonday!
#
Want nog maar kort geleden: dan is daar januari met een heel fris nieuwjaar voor de boeg en dan valt dat nu eigenlijk weer niet mee. In de serie het is ook nooit goed: nog te donker, grijze dagen, geen gezelligheid in winkelstraten anders dan #SALE en alles moet weg tja hoe welkom voel je je dan? Dan hebben we nog lang geen #Lente inderdaad en de maand is nog zo lang en je salaris veel te kort. Om het maar niet te hebben over al die goede voornemens...want door al die 'narigheid' ging je het toch maar gezellig maken met de hapjes en drankjes want hoezo afvallen en #dryjanuary?
#
En dan ook nog al die functioneringsgesprekken deze maand, weer geen promotie, 1 trapje vooruit of net weer niet...en het was al geen feestje want je wilde toch weg: dit jaar (lees vorig jaar) ga ik op zoek naar een nieuwe baan! Je weet dat maandag een goede dag is om je sollicitatiebrief te laten landen hè?
#
Zuchten in het kwadraat dus maar!? Dan heb ik maar 1 advies...zoals iemand mij dat gister nog even haarfijn uitlegde: ik ben niet terminaal dus ik leef maximaal! Op zich een goed advies en om dit wat zachter te maken: want we hebben echt af en toe wel een reden om in een hoekje te kniezen en een traantje te laten! Maar weet dus: 'als ongeluk in een klein hoekje zit dan zit geluk dus overal!'
#
Happy Blue Monday!

#Toptips #Toptrics #BlueMonday #createyourownhappylife #onamission #let’sco
... Lees verderSee Less

Bekijk op Facebook

4 weeks ago

TopJobs by Jolanda

| IN-BETWEEN-INSPIRATIE |

Wat doen mensen zoal in deze laatste dagen van een jaar?
Toen ik dat zo her en der eens ging vragen kwamen er best verrassende dingen voorbij. Een opvallende is toch ook echt wel het 'even laten bezinken wat er zich allemaal heeft voorgedaan'. En of dat dan kwam door mijn vraag, het maakt niet uit. Het is best goed om dat even te doen zo af en toe, niet speciaal nu, maar toch ook juist nu: vaak heb je even iets meer vrij, ben je los van allerlei vaste routines.
#
Het leverde leuke mooie waardevolle gesprekken op. Niet echt gepland, daar waar het past is het een mooie vraag. Je hoeft niet te wachten tot deze vraag gesteld wordt, de kans dat iemand je dit vraagt, of dat je mij nu nog even tegenkomt, is niet heel groot. Het terugblikken is voor sommigen helemaal niet zo leuk blijkt ook. Want van veel goede voornemens en of plannen is niets of weinig terechtgekomen. Of er zijn dingen gebeurd die echt niet leuk zijn in je relatie, op het werk, mensen van wie je houdt die je moet missen enz. Die overschaduwen vaak veel mooie dingen die er ook mogen zijn. Wat heet moeten zijn, want juist deze helpen je door veel andere nare ervaringen heen. Als je het even relativeert kom je altijd weer tot de conclusie: dit is het leven. De vraag is wel: waar heb je invloed op en waarop niet?
#
Gelukkig mag je veel invloed hebben op de invulling van jouw leven en alles wat zich daarin voordoet. Neem nu werk! Nu is dat voor velen een groot aandeel in het leven je 'werk', je baan, je carriëre. Je ging het dit jaar toch anders doen? Je zou gaan solliciteren, je zou het echt niet meer pikken van je baas, je zou minder uren gaan werken en meer tijd besteden aan...
Het blijkt dat de goede voornemens, die altijd heel populair zijn in deze tijd van het jaar en heel bijzonder want daar waar het moet gebeuren, het nieuwe jaar, weer even zo snel vergeten zijn. Dan maakt het niet uit daar waar het werk en of gezondheid betreft. De dag-dagelijkse werkelijkheid maakt dat je heel snel weer in de bestaande routines mee doet: en toedeloe goede voornemens!
#
Het is niet gek hoor, ik herken het als geen ander. En het is ook zo, dat duidelijk is hoe het komt dat men snel afhaakt: te veel inspanning, te spannend, duurt te lang voordat je resultaat bemerkt, te druk, ach zo slecht is het toch ook niet...en dan gaan we weer door met hetgeen we altijd al deden. Jij bent namelijk in de regie, over dat wat je wil en dus ook niet wil. Dus laat maar zitten die goede voornemens, jezelf voor de gek houden niet doen! Gebruik die energie vooral voor andere dingen zoals bijvoorbeeld lekker gaan bewegen en kijk dan eens wat er gebeurt...er zit iets in je hoofd wat zomaar opeens in beweging komt en dan ook echt. Pak 1 ding op en ga daar mee aan de slag en zie dat er opeens een heel scala van gewoontes meegaan in nieuw te ontdekken kansen!
#
Als het je niet lukt om iets te veranderen dan is het de vraag of je het echt wil. Mijn overtuiging: als je iets heel graag wilt dan lukt het ook echt. Het gaat niet zomaar inderdaad, soms duurt het lang, doet het pijn, kost het geld, is het niet gezellig, is het eng en spannend. Maar dan: dat wat het je oplevert is onbetaalbaar! Dat rijtje voordelen hoef ik vast niet op te noemen want dat had je zelf al bedacht ieder jaar weer, dat is namelijk makkelijk. Dat andere het DOEN met alles wat erbij komt is dat rijtje hierboven, dat komt eerst...is niet makkelijk en doet een beetje pijn soms inderdaad.
#
Een inspirerend verhaal uit de krant van gisteren. Het lijkt toch bijna niet haalbaar de timmerman die zijn andere droom waarmaakt: captain op een Boeing 737.
Hij wilde het en is er voor gegaan: 'als hij een les geleerd heeft is het wel dat bijna alles mogelijk is in het leven, als je maar bereid bent om er keihard voor te werken'.
#
Dus dat...DOEN=BELONEN jezelf welteverstaan!

Succes met het maken van je goede voornemen(s) en mijn advies: doe er maar 1! De rest komt dan vanzelf!

HNY = Happy New You!

#Top-artikel #inspiratie #2019 #onamission #hny
... Lees verderSee Less

Bekijk op Facebook

2 months ago

TopJobs by Jolanda

Dus even geen...

|ZATERDAG INSPIRATIE|

#griep# #kortjakje morgen beter #zondag #onamission
... Lees verderSee Less

Bekijk op Facebook
BACK