4 weeks ago

TopJobs by Jolanda

| VRIJHEID | 🇧🇶

'Het ziet er naar uit dat ik niet meer voor een baas ga werken!'

Vrijheid ervaren we allemaal anders en toch is er 1 grote gemene deler: zelf keuzes kunnen maken. Hoewel dat in deze tijden toch een beetje gevoelig ligt want we zijn door een virus behoorlijk beperkt in onze bekende vrijheid en ook gewenste vrijheid.

Dat deze tijd naast verlies van dierbaren en de benoemde beperkingen ook mooie zinnige verrassende inzichten kan brengen gaan we ervaren. Ieder voor zich en ieder op zijn haar moment.

Ik spreek nog steeds heel veel mensen, op gepaste afstand vanzelfsprekend, maar wel live&life. En ik hoor iedereen iets zeggen over de mooie dingen die deze 'stilstand' ook brengt. Naast het feit dat hun haar een uitgroei van een halve meter heeft en ze het zijn met vrienden in hun favo restaurant missen, zijn er ook wijze inzichten geland. Ik hoor je denken 'tijdelijk'. Ja dat kan zijn echter doordat deze tijd inmiddels al bijna 2 maanden telt kunnen gedachten en gedrag ook echt belangrijk aangepast zijn.

Je groeit ergens in, je ontwikkelt je ergens naar toe en dat bevalt je...of niet en dan pas je dat weer aan. Maar hetzelfde dat is geen uitdaging dus met dat gevoel in de pocket durf je ook te veranderen want dat voelt goed.

En zo wens ik dat iedereen toe...omarm de verandering. Veranderingen doen je goed en geven je inzichten en uitzicht op nieuwe kansen en uitdagingen. Daar is soms een crisis voor nodig. Liever niet deze maar het is vaak een andere veel kleinere crisis in je omgeving, privé of een werkgerelateerde die er voor zorgt dat je gaat veranderen. Ergo MOET veranderen, want anders overleef je niet of gaat het ten koste van jezelf.

Ik besloot na jaren een vast dienstverband ook een andere keuze te maken en niet meer voor één bedrijf te werken, niet meer voor 'een baas' te werken. Het hoe en waarom lees je in mijn blog op www.jolandavandentopenco.nl. Geen vlucht maar een bewuste keuze en een verandering die me enorm veel heeft gebracht en dat iedere dag weer. En dat het spannend en onzeker was, natuurlijk! Maar ga altijd uit van je eigen kracht en de wens om te groeien.

Met als extra mooie aanvulling dit jaar samen met Baukje Uilkema de Make Moves Academy neergezet: waarin we ondernemingen, teams en ondernemers naar TOP-resultaat brengen. Een nieuwe uitdaging naast al het mooie leuke werk ik ook doe zie www.makemovesacademy.nl

Het is nooit het goede moment om van baan te veranderen en toch is ieder moment goed! Want het zit al in je hoofd en ongetwijfeld ook in je gedrag. Ik kan met volle overtuiging altijd iedereen meegeven: verandering is een kado aan jezelf. Vaak is dat werk gerelateerd en als ik iemand dan een jaar later spreek is het altijd hetzelfde verhaal 'je hebt gelijk gehad'. Dat is niet knap van mij of zo, dit is hoe het werkt.

Je hebt de VRIJHEID om te kiezen altijd, iedere dag!
Geniet daarvan en doe dat vooral dat iedere dag!

#Topadvies #onamission #verandering #vrijheid #keuzes

www.jolandavandentopenco.nl
... Lees verderSee Less

Bekijk op Facebook

2 months ago

TopJobs by Jolanda

| OVERDENKINGEN |

De blog hieronder is van vorig jaar, Pasen 2019, in de andere wereld van voor #corona zeg maar...

Er is as we speak veel veranderd maar hé sommige dingen zullen echt niet veranderen. Zoveel mensen zoveel verschillen...en dat maakt het leven meer dan dynamisch, verrassend en leuk. Dat zie je nu ook heel goed in hoe iedereen anders met het hier en nu omgaat: het varieert van angst tot c'est la vie en nog van alles daar tussen in.

En dan is 1 ding zeker, met al deze verschillende mensen en met allerlei nieuwe inzichten gaan we een andere wereld tegemoet. Niemand heeft een keus, het is anders en het wordt nooit meer zoals het was. De enige keus die je wel hebt is hoe je er zelf mee omgaat...met het onbekende, met het nieuwe. Maar treedt het met een open frisse blik tegemoet en er doen zich allerlei mooie nieuwe kansen voor. Hoe ik dat weet? Nou dat is namelijk niet nieuw: na een flinke schok, verandering, transitie worden er nieuwe hoofdstukken toegevoegd, de rollen opnieuw verdeeld. En er is altijd een plek, een kans, ook voor jou, maar dan moet je die wel zien en pakken juist nu!

Het stuk hieronder gaat over het imposter syndroom en de lezing daarover waar ik vorig jaar was...dat waren nog eens tijden 🙂 Zorg dat je het herkent als je daar mee te maken hebt, voor jezelf en dan komt die hoofdrol in de nieuwe wereld bijna vanzelf naar je toe.

Geniet van het leven...er zijn nu wellicht wat grenzen aan de vrijheid maar in je hoofd mogen je gedachten en positieve vibes voor nu en straks, altijd grenzeloos zijn!

#stayhealthy #staypositive #onamission #transitie #world

www.jolandavandentopenco.nl| WEEKEND - INSPIRATIE |

Zoveel mensen, zoveel gezichten, zoveel stemmingen, zoveel keuzes, zoveel te doen, zoveel stress, zoveel whatever...
.
En als je dat dan weet, want je weet het, wat dan?
Ik maak ze mee in 1 week, soms op 1 dag, iedereen maakt ze mee. Bewust of onbewust: mensen in al hun hoedanigheden. Blij, ambitieus, inspirerend, motiverend zo ook wat minder goed in hun vel, moodswingend door het leven, weet niet, wil niet, kan niet enz.
.
In de foto van de toepasselijke Paas-eitjes heb je al voorkeur. Daar doe je zelf weinig aan, maar je voelt je vooral aangetrokken tot de zogenaamde 'blijmakers' of de 'blije-eieren'. Kan ook zo zijn, jij weldoener, dat je juist heel erg geraakt bent door de wat minder blije kijkers?! De blije kijkers stralen zekerheid uit en dat is wat je vooral raakt. En dan te bedenken dat hoe je ook kijkt en in het leven staat we ook iets 'groots' gemeen hebben met elkaar.
.
Ik was deze week bij een theaterpresentatie van Vreneli Stadelmaier. Een inspirerend verhaal over haar boek 'F*uck die onzekerheid'. Nogal gericht op vrouwen, gelukkig zaten er ook veel mannen in de zaal. Want natuurlijk raakt dat wat Vreneli benoemd heeft ook mannen, hoewel onzekerheid toch in de beleving vaak als een vrouwending wordt gezien. Is niet waar, je ziet het alleen niet (altijd) of ze verbergen het nog beter , ego-dingen. Indrukwekkende introductie van haar verhaal met beelden van in dit geval beroemdheden die allemaal zo hun onzekerheden hebben ergo het heeft een naam: Imposter Syndrome. Ooit van gehoord? Nee ik ook niet! Nou denk aan #michelleobama #merylstreep #madonna om maar wat te noemen.
.
Dit Imposter Syndrome staat je behoorlijk in de weg daar waar het je zekerheden betreft. Rationeel weet je dat je niet onzeker hoeft te zijn en dat je geschikt bent...of nog niet helemaal maar dat je er mee aan de slag gaat om iets te leren, iets te ontwikkelen. Nee, het syndroom zorgt er voor dat je al afhaakt voordat je begonnen bent aan...maakt niet uit, kan een ontwikkeling zijn op werkgebied, op sportief gebied, privé. Echt je vindt het overal en als we de cijfers moeten geloven heeft 80% van de mensen er meer of minder last van heeft. Zowat een volks-syndroom zou je zeggen. Dan vervolgens daarvoor een medicijn bedenken, oplossing, verbetering?
.
De oplossing ligt geheel bij jezelf, het medicijn ben jezelf hoe makkelijk lijkt dat. Kennelijk niet makkelijk en toch echt te DOEN. Doen in hoofdletters ja, zoals ik vaker benoem je weet het pas als je het gedaan hebt, dus DOEN en bij twijfel DOEN. Als je toch weet dat heel veel mensen last hebben van dit Imposter Syndrome dan ben je in goed gezelschap en kun je je veilig voelen omdat zij in jou een voorbeeld kunnen ontdekken.
Dus...pak dat podium, pak dat compliment, pak die promotie die je nog even niet helemaal zag zitten omdat je jezelf nog niet goed genoeg vond, doe dat telefoontje waarvan je weet dat het de lucht klaart, doe die sollicitatie en in dat gesprek weet je dan, dat ook degene tegenover je met regelmaat over / aan zichzelf twijfelt. Dus dat...
.
Het boek kun je natuurlijk lezen, vrouw of man, het laat je dingen inzien en beter begrijpen. Je kunt er ook gelijk mee aan de slag anyway anyhow 'F*ck die onzekerheid'!
Zoveel mensen, zoveel gekleurde 'eitjes', Ik wens je een vrolijk en zonnig Pasen!

#Top-Boek #Top-tips #f*uckdieonzekerheid #baasinjeeigenbrein #inspiratie #leefjemooisteleven #impostersyndrome #onamission

www.jolandavandentopenco.nl
... Lees verderSee Less

Bekijk op Facebook
BACK